16:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Harads IF - Ohtana/Aapua FF

Harads besegrar Ohtana/Aapua med 3-2 (2-2) hemma på Kamrum.

Harads får en blixtrande öppning när Oleg Klimashevic tar sig igenom i mitten och avslutar med ett markskott tätt intill Kottens högra stolpe till hemmaledning 1-0. OAFF repar snabbt mod och i den 6:e minuten hittar Danne Mäki fram med en djupledsboll till Johannes Pekkari som skjuter på en täckande försvarare får tillbaka bollen och sätter distinkt bollen till 1-1. Tre minuter senare slår Adam Zingmark en fin stickare till Johannes Pekkari som fri med målvakten sätter bollen till 1-2. Fyra minuter senare slarvar vi i försvaret och Harads Forss prickskjuter in kvitteringen till 2-2. Vi har sett en händelserik matchöppning med fyra mål på 13 minuter. Resten av halvleken är Harads det bättre laget och skapar några riktigt giftiga lägen man har ett stolpskott, ett ribbskott samt ett friläge. OAFF har också ett par lägen och då främst genom Johannes Pekkari som är på bästa spelhumör - tyvärr gör sig ljumskskadan påmind och JP får kliva av i halvtid. Vi går till paus med resultatet 2-2 - ett resultat som vi måste vara nöjda med då Harads hade en period i halvleken där vi blev tillbakatryckta och HIF skapade riktigt farliga målchanser i årets tempostakaste halvlek.

Andra halvlek inleds i ett lugnare tempo och OAFF är inledningsvis det något bättre laget, dock utan att några större målchanser skapades. I den 20:e minuten sticker Harads fram i ett snabbt anfall där skottet från Jesper Andersson tar i stolpen. I den 67:e minuten är vi obeslutsamma i eget straffområde - Oleg Klimashevic är snabbt framme snor bollen och skjuter ett hårt markskott från snäv vinkel som passerar Kotten och går in vid stolproten till 3-2. OAFF försöker få till en kvittering men Harads spelar nu ett säkrare försvarsspel där vi har svårt att komma till avslut. Harads har under sista kvarten ytterligare ett par målchanser utan att kunna sätta bollen i nät. I slutsekunderna kommer OA i ett sista anfall där Martin Sjöberg slår en perfekt boll över sista försvararen till en löpande Magnus Krekula som tar sig fram i skottläge men bollen smiter tätt utanför stolpen.

Sett över 90 minuter är Harads seger rättvis. HIF spelade en tempostark fotboll där man utnyttjade dom stora ytor som finns på Kamrum, som för övrigt var i ett fantastiskt skick. OAFF gjorde inte sin försvarsmässigt bästa insats där åtminstone två av målen kom på försvarsmissar. Det positiva är att vi strider in i det sista och är på vippen att få med oss en poäng. Plussen idag går till Martin Krekula, Örjan Pääjärvi, Johan Svanlöv samt dagens bäste OAFF:are Johannes Pekkari. I Harads var dom mest framträdande Marcus Eriksson, Jens Andersson och Oleg Klimashevic.

Domaren Tony Setterberg gör en direkt svag första halvlek, klart bättre i andra.